Let's go to America!

Let's go to America!

Hogyan keressünk még több pénzt?

2015. szeptember 11. - bakoseve

Ahogy azt már egyszer leírtam, a komplett program, repjeggyel, kezdőpénzzel együtt körülbelül 3000 euró értékbe jön ki. Sok diák úgy jön ki, hogy ezt az összeget kölcsönkéri vagy hitelt vesz fel rá. Ergó sokuknak vissza kell fizetni.

Na most, ahhoz hogy kicsit élvezd a nyarat, ahhoz, hogy talán magadat vagy a családtagjaid is meglepd valamivel, vagy hogy utazz egy keveset, vagy kicsit többet a program végén, nem elég egy munkahely. Sok diák vállal még egy munkahelyet, vagy dupla műszakot.

Több féle munkalehetőség közül lehet válogatni, és be kell valljam, kalandvágyból, vagy csak kíváncsiságból, én többet is kipróbáltam a nyár folyamán.

1. Fudge Factory, Boardwalk

Sokaknak az egyik álommunkahely. CSOKOLÁDÉÜZLET!!! Meg kell hagyni, egy pöppet meg is látszik az alakomon, hogy hol is dolgoztam a nyár elején. 

Javarészt eladással foglalkoztam. Jó kommunikációs készség, és rengeteeeeg türelem kell hozzá. Sok féle emberrel ismerkedik meg az ember, sokukkal elbeszélget hosszabban is. Az órabér átlagos. Pont olyan mint máshol, kicsit több, mint 8 dollár óránként.

Ja, és hogy mi is az a fudge? Az amerikai emberek egyik kedvenc édessége. Olvadt csokoládé, mindenféle finomsággal összekeverve, tepsibe öntve, megszilárdítva. Rengeteget lehet belőle enni... Valamint rengeteg ízkombinációban létezik. De ez mellett árultunk cukormázas almákat, csokival borított mindenfélét, truffel-okat, és minden féle cukorkát, édességet is.

 2. Captain Jack's restaurant, Hostess

A második munka amit kipróbáltam az az étterembeli hosztesszkedés. Ez röviden abból áll, hogy neked kell fogadni az étterem vendégeit, fogadni a foglalásokat, valamit a helyükre kísérni a vendégeket. Információval szolgálni számukra minden helyzetben. Valamint elég gyakran a hosztessz hatáskörébe tartozik a többi munkás, pincérek takarítószemélyek ellenőrzése is. 

Mi kell ehhez a munkához? Talán az egyik legkedvezőbb, és legkönnyebb állás. Mosoly kell hozzá, és tökéletes kommunkációs kézség. Valamint türelem kell ahhoz, hogy hatszor elmagyarázd valakinek, hogy az adott asztal az adott helyen már foglalt, de tudsz neki adni egy másikat ha akarja. Persze gyakran nem akarja, mert azt a másikat akarja, de az sem elérhető, de esetleg felajánlhatod a másikat, és így tovább, és  így tovább... :D A fizetés az átlagfizutól egészen 10 dollárig is terjedhet, attól függően, hogy milyen presztizsű étteremről van szó.

 

3. Epicure restaurant

Ez a kedvenc munkahelyem. Persze hamar rájöttök miért is valóban. Talán meg sem kellene említenem itt, mert azon kevés kiváltságos ember közé tartozom, aki kapott ilyen kedvező munkalehetőséget. 

Először is: egy egyszerű pincér olyan 2-4 dollárt keres óránként, plusz a borravaló, ami általában elég magas. Az elfogyasztott étel árának általában 20%-át teszi ki. Hamar rá lehet jönni tehát, hogy a pincér fizetése attól függ, hogy milyen populáris, vagy milyen drága az adott étterem. 

Nos ez az étterem egy picit más. Mivel az itt megismert barátaim anyukája a tulajdonosa. Mindenesként dolgozom. Ergó, ha vendégek jönnek pincér vagyok, utána ételkészítő, utána mosogató. Mindenben segítek az asszonynak. Miért jó ez? Elsőként, olyan borravalót kapok, mint egy rendes pincér. Naponta olyan 50-70 dollár körül, viszont emellett 10 dollárt keresek óránként. Valamint a nyitvatartási idő is igen rövid, tehát a munka sem terhel le teljesen. Jó a társaság, és rengeteg új ételt is megtanultam elkészíteni. Mivel vegetariánus étteremről van szó, most már én is tovább erősítem az egészségesen táplálkozók kicsiny sorát Amerikában. Na de azért a húsról és a szalonnáról nem tudok lemondani én sem. :)

 

4. Amit soha nem próbáltam: Housekeeping

Mit foglal magába? Emberek után takarítani a hotelszobában.

Miért jó? 10 dollárt kapsz óránként. Van borravaló, sok ember hagy némi pénzt a szobában, meg rengeteg apróságot, pl. bontatlan csokoládét, sört, italt, elhagyott tárgyakat, és ez mind a tiéd!!!

Miért nem jó? Fizikai munka. Rengeteg erő szükséges hozzá, és nem mellesleg gyomor. Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, az emberek ormótlan mocskot tudnak hagyni maguk után. Minden tiszteletem azoké a lányoké, akik tudják ezt csinálni egész nyáron, és utána még jóízűen is tudnak enni.... :D 

 

 

Persze ezek mellet rengeteg más munka létezik, sok mindent kipróbálhat az ember attól függően milyen kézségei vannak. Mosogatófiú, báros kisasszony, esetleg utcapucoló... Tudjátok, minden amire egy turistaparadicsomban szükség van :)

A bejegyzés trackback címe:

https://letsgotoamerica.blog.hu/api/trackback/id/tr957619092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2015.09.11. 23:16:42

Lehet még magánháznál takarítást,-házvezetést válllani , ami sokkal könnyebb , időben rugalmasabb, és jobban fizető , mint a szállodai vagy éttermi munkák.

bakoseve 2015.09.12. 03:06:17

@Brix: Természetesen. A lehetőségek határtalanok. Én azokról a munkákról írtam leginkább, amelyeket az ide utazó diákok többsége kap, dolgozik :)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2015.09.13. 18:48:03

Mi a helyzet a kreatív munkákkal, amivel az agyadat kell használni? Vagy, az alkalomszerű, ám jobban fizetők. Taskrabbit és társai, biztos van egy halom versenytársa. A Taskrabbit-el szoktam alkalmi dolgokat vállalni, csak a poén kedvéért - A kedvencem az óránként 60 dolláros költöztetés volt, ahol egy szőnyeget kellett felcipelnem az elsőre, és egy asztalt 4 székkel arrébb tolni. Nettó 6 perc, kiszámlázva a minimum egy óra.

Bevallom, csak most kezdtelek olvasni, nem tudom hány éves vagy, de óránként 8-10 dollárért nem kelnék ki az ágyból.

bakoseve 2015.09.13. 19:31:06

@Eltévelyedés: Aktívabban most kezdtem el írni, eddig a munkától nem volt időm. 21 éves vagyok, Vajdaságból.
Itt javarészt szezonális munkákat találok, senki se fizet 60 dollárt óránként. :) Szerencsés vagy ha találtál ilyet :)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2015.09.13. 23:20:58

@bakoseve: Nem szerencse, keresés! taskrabbit.com nézd meg van-e a körzetedben. Vagy az ő tetszőleges konkurensük, Handy, vagy más egyéb.
süti beállítások módosítása